bila hatiku berbicara

Ikhtiar kita untuk Menyelamatkan Ancaman Pencuri

Posted by: nuriman on: Januari 13, 2012

 

Cara mengamalkannya, bacalah a…yat Qursi 7 kali ketika akan berangkat tidur, kemudian bacalah pula do’a di bawah sebanyak 7 kali juga ..

Ertinya : “Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Allah adalah Zat Yang Maha meliputi kepada hamba-Nya. Allah adalah Zat Yang Maha Memelihara, Yang Maha Dahulu, Yang Azali, Yang Maha Hidup, Yang Maha Berdiri Sendiri dan tidak tidur”.

Insya Allah, dengan dibacakan yang demikian itu rumah beserta isinya akan selamat dari pencurian hingga pagi hari. Sebab do’a tersebut mempunyai faedah yang besar sekali. Dari padanya terpancar daya ghaib yang dapat menolak kehendak jahat para pencuri,

Demikianlah diantara keutamaan dan khasiyat ayat Kursi. Dimana ayat Kursi adalah bacaan yang ampuh untuk membentengi diri dari berbagai macam godaan dan musibah. Kerana dengan dibacanya ayat Qursi, Allah memberikan perlindungan terhadap diri si pembaca itu.
Kita cuma berikhtiar,selebihnya hanya Allah yang Maha Melindungi,insyaAllah

Dari Abdullah bin ‘Amr r.a. , Rasullullah s.a.w. bersabda :
“SAMPAIKANLAH PESANKU BIARPUN SATU AYAT.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kalendar

Januari 2012
I S R K J S A
« Nov   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Blog Stats

  • 407,508 hits

Shoutbox

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 59 other followers