bila hatiku berbicara

lama menyepi

Posted on: April 8, 2008

Assalamualaikum salam ukhuwah muslimin muslimat, moga dalam rahmat Allah s.w.t.

Rasanya terlalu lama saya tidak menulis di sini, hari ini bila saya buka blog ni agak pening sedikit kerana wordpress berubah lagi, insyaallah kalau sudah biasa tidaklah terasa kekok. Lama menyepi bukan bermakna sudah lupa dunia blog tetapi ada masa dan ketikanya kenalah slow dari berblog ni kalau terlalu banyak kometmen lain yang harus di selesaikan. Banyak benda sebenarnya yang berlaku dalam hidup kita secara mendadak tanpa kita duga, anak sakit….lepas tu suami pulak. Tetapi alhamdulillah kerana Allah memberi kekuatan untuk diri ini menghadapi semua ini dalam serba kekurangan. Kalau kita selalu di uji ianya bagaikan sudah sebati dalam diri kita. Insyaallah tiap sesuatu yang berlaku pasti ada hikmahnya…itulah kasih sayang dari Allah s.w.t kepada kita sebagai hambaNYa yang kerdil.

Semenjak akhir-akhir ini juga saya jarang ke blog teman-teman seperti selalu, semuanya kerana terikat dengan keadaan, dengan komputer yang sekejap okey sekejap tak okey. Apa ke tidaknya anak saya Hafiz kalau dah dapat komputer habis di godeknya, bermula dari window xp di tukar ke window vista, entah apa jadinya Internet agak lembab hingga kini. Rasa malas pulak hendak menulis dan menjadi musafir dalam keadaan IT yang agak lembab, semua itu memerlukan kesabaran. Insyaallah suatu hari nanti semuanya akan baik belaka.

Akhir kalam jumpa lagi andai keadaan mengizinkan…….

Advertisements

15 Respons to "lama menyepi"

salam ziarah,
Semoga sihat sejahtera hendaknya

salam ridwanto..dua tiga hari x jenguk blog dah tak kuar hijau naper ek?

sakit itteww adalah rahmat untuk kita insaf kelemahan dan kekurangan diri me yg ini disisiNya..

ya en me musim org demam sekarang ni agaknya..tp yalah kan sakit itu penghapus segala dosa2 utk kita muhasabah diri akan segala kekhilafan kita sebagai hambaNYA…….

ya en me musim org demam sekarang ni agaknya..tp yalah kan sakit itu penghapus segala dosa2 utk kita muhasabah diri akan segala kekhilafan kita sebagai hambaNYA…….

saya baru buka this page….
nmpak menarik juge topik yg dbincangkan..
salam pkenalan utk semua…

slm bertemu kembaki…lame xdgr ciye,sht? adk hafiz mcm mn???

salam Ainie n Syafiq

silakan ainie salam perkenalan…………..

Syafiq
lama tak dengar citer syafiq bizi ke? adik Hafiz dia demam minggu lalu, pembelajaran dan hafazannya alhamdulillah………..

salam perkenalan.. 😀
kirim salam kat budak nama Hafiz tu ye..
Assalamualaikum 😀

salam…

kak iman…sayer pun mcm tu gak…raser dingin sikit nk mem’blog’ ni….kekanagan masa dan tugasan yg perlu di settlekan…insyaAllah k.iman diberi kekuatan dan kesabaran dlm hidup…

salam sayang
zahrah

-youkay-

Waalaikumusalam…..salam kenal Mahsyar…insyaallah akan akak sampaikan salam mahsyar kat anak teruna akak tu…

Salam Zahrah….akak ada jugak menulis tp kat blogspot..rasa macam malu plak nak tulis hal2 personal kat wordpress ni tambah2 bila link ni ada kat blog Ustaz Nik Abduh lagi malu…rasanya blog ni hanya utk isu2 semasa n copy2 ajelah kot…

salam sayang jugak buat Zahrah n anak2 comei tu……

masih lagi hijau lah kak..
sentiasa hijau …

mmg suka hijau tp wordpress ni kalau nak tukar x bleh nak kena bayar ek?tp x pa lah hijau comei sejuk mata memandang…………

kita teruskan dengan tema hijau ini

insyaallah hijau utk selamanya…tp kalau nak wat blog baru mungkin nak warna putih lah pulak…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kalendar

April 2008
I S R K J S A
« Mac   Mei »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Blog Stats

  • 835,495 hits

Shoutbox

%d bloggers like this: