bila hatiku berbicara

Salam aidilfitri maaf zahir dan batin

Posted on: September 20, 2008

Assalamualaikum untuk semua sahabat-sahabat walau di mana sahaja berada. Kalau nak ikutkan masih awal lagi nak ucapkan selamat hari raya untuk sahabat-sahabat semua. Tetapi bimbang juga kalau-kalau tak on pc dah lepas ni. Almaklumlah adalah sikit-sikit nak buat persiapan raya. Nak pasang langsir, nak kemas rumah dan sebagainya lagilah.

Alhamdulillah tahun ni saya beraya di rumah mak mertua di Kedah. Kalau nak ikutkan saya memang tak nak pulang ke mana-mana tahun ni. Tetapi kata orang rezeki itu datangnya daripada Allah s.w.t. Saya dapat tiket free pergi dan balik untuk tiga orang dari TV3. Biarpun saya jarang menonton buletin TV3 tetapi saya suka menonton Rindu Lara Mahsuri, MHI dan WHI.

Untuk persiapan raya tahun ni ala kadar saja. Tetapi buat masa sekarang tak siap apa-apapun lagi. Kuih rayapun takdak gapo satu lagi.Nantilah akhir-akhir ni gi beli kat mana-mana. Baju raya anakpun Insya-Allah dekat-dekat raya ni baru gi cari. Kat mak pak dia tak yah lah pakai yang lama-lamapun boleh la. Budak-budak aje yang seronok beraya nih. Kepada semua sahabat-sahabat saya ingin mengambil kesempatan untuk memohon ampun dan maaf andai ada salah dan silap saya, selama saya berblog.

Ku Pohon Restu Ayah Bonda penyanyi Al Jawaher

Penyanyi / Artist : Al Jawaher

{ …Duhai bonda duhai ayahanda

Dengarlah rayuan anakanda

Yang jauh di mata… }

Tanpa ku sedari airmata ku mengalir

Terdengar ayat suci seruan takbir

Betapa daku gembira dekat di samping keluarga

Di pagi mulia hari raya

Korus

Kan ku sujud di kakimu bila kita bertemu

Kan ku cium tangan mu ku pohon restu

Oh maafkan daku kesalahan diri ku

Walau jauh di mata namun kau tak dapat ku lupa

Doa ku sepanjang masa agar kau bahagia

Ku pohon restu dari mu oh ayah dan ibu

Agar tercapai cita ku membela nasib mu

Kesalahan diri ku…

~sedihnya bila dengar lagu ni..Insya Allah raya korban pulang ke kampung sendiri pulak.

Advertisements

23 Respons to "Salam aidilfitri maaf zahir dan batin"

salam ziarah kali pertama..

Saya kat sini dah 3 tahun tak raya dgn keluarga..terasa sayu je..syukurlah anda msih dpt beraya dgn kuarga tercinta..

Assalaamu’alaikum w.b.t… oooo rupa2nya ada sebab munasabah kenapa ucapkan awal2 yerr hehe. X per2 , sekurang2nya ucap awal2 pn x salah dan senang lepas tu kan.

Dan tahniah kerana dapat tiket free tu, alhamdulillah. Selamat balik kampung, semoga perjalanan anda sekeluarga dilindungi Allah. Selamat belaka yerr dan selamat Hari Raya Aidil fitri, Maaf zahir dan batin.

Jgn lupa nanti kasi duit raya dan kuih raya πŸ˜€

Ibnu Rashidi : Kesiaan, cobaaan. InsyaAllah ada hikmahnya tu. Semoga tak lama nanti akan dapat beraya di kampung pula, amiin. πŸ™‚

Akak Tahniah lah dapat tiket free balik raya ke Kedah tu best nyer bukan senang nak dapat tu.. Reseki akak sekeluarga nampaknya..
apa pun selamat berpuasa,selamat berbuka dan selamat menyambut syawal… insyaAllah..

Assalamualaikum w.b.t sahabat semua

Ibnu Rashidi jangan bersedih insya-Allah di masa akan datang anda pasti akan pulang berhari raya di kampung.

Saudara/saudari hikmatun

Rasanya dah lama saya tidak pulang beraya di rumah mertua. Walau ketika ini sy harus bergembira kerana dapat pulang beraya tetapi selepas berbuka sy menerima khabar dari kg sy/kelate ayah tak sihat manakala sebahagian bumbung rumah mak saya di timpa pokok kelapa akibat angin kuat ptg semalam. Tetapi alhamdulillah kerana keluarga sy selamat biarpun kereta dan motor remuk teruk..setiap kejadian ada hikmahnya…sabar dan redha……..

Keshi

Alhamdulillah, rezeki..dua tiga empat kali cuba akhirnya dapat juga… nak criter seterusnya ke blogspot akak http://kak-awwa.blogspot.com/

Selamat menyambut syawal…….

Salam Nuriman…

Apa kahabr, sihat ke? Dh lama tak berkesempatan nak menjengah kesini..

Akak pun nak ucapkan selalat hari raya maad zahir & batin…

Nanti singgah blog akak ambil kad raya k..

salam akak..khabar baik..trima kasih kad itu..sypun nak ucap selamat hari ry jugk utk akak…raya kat mana tahun ni? jemput dtg ke rumah…….

salam.. lama tak singgah sini. salam ramadhan n selamat hari raya πŸ™‚

Selamat menyambut Aidil Fitri, maaf zahir n batin

selamat hari raya aidilfitri utk sakura..moga ceria dan bergembira di hari raya nanti…….

salam abeylong..abeylong ni sapa ek..apa2pun selamat hari raya dari saya…maaf zahir dan batin………

.. tiket free ?? TV3 ? jejak rasul ke ? apa pun tahniah. dapat save budget dah tu. alhamdulillah

p.s saya minta maaf atas segala salah silap, penulisan mahupun perbuatan. selamat hari raya : )

saja mhi nak bagi tiket free kpd 400 penonton mhi dan whi..alhamdulillah rezeki raya…

sayapun sama mohon ampun maaf kalau ada salah dan silap……..

Selamat menyambut AidilFitri maaf zahir dan batin. Kak jemput ke blog sakura ada kad raya untuk akak

selamat menyambut aidilfitri juger akak nuriman tewww..

assalamu’alaikum

Salam berkenalan. Selamat berpuasa dan selamat berhari raya. Sudah jenguk -TENTANG AKU – yang bestnya warna kita serupa. Tulisan dalam blog ini cukup menarik dan bermanfaat. Semoga dapat berkongsi idea dan sudilah ziarah blog saya untuk menambahkan ukhuwwah Islamiyyah.

BLOG MENULIS GAYA SENDIRI
http://websitifatimah.sosblog.com

waalaikumusalam saudari/puan fatimah..ahlan wasahlan ke blog yg x seberapa ni.selamat berkenalan…mudahan dapat menjalinkan silaturahim sesama insan…….insya-Allah sy akan jenguk blog saudari/puan…ada hidang kuih raya tak hihih?selamat hari raya juga untuk anda…….

selamat hari raya sakura…maaf zahir dan batin..wahh banyak tul dapat kad raya mekasih bebanyak ek………

selamat hari raya maaf zahir dan batin en me..kalau makan nasi briyani gam tu ingat2lah kekawan bloggers sama ek hihihi…..

salam aidilfitri untuk nuriman…..salam kemaafan jua saya hulurkan andai saya pernah menyinggung perasaan nuriman sepanjang meninggalkan komen dan berkirim email pada nuriman……saya juga beraya di Kedah…..kalau ada rezeki boleh kut kita jumpa kat kedah ??? ehem…

salam untuk ummuhanah…selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..sama2lah ummuhanah, kedah kat mana tu ek?jemput dtg ke rumah mak mertua sy hihihi……..

assalamualaikum tuan rumah,

mengisi pulut ke dlm buluh, buat lemang juga ketupat, menyusun jari nan sepuluh, maafkan me wahai sahabat..

selamat hariraya maaf zahir batin dari en_me

salam ziarah kak.

selamat hari raya..

maaf zahir batin..

πŸ™‚

salam adilfitri maaf zahir dan batin utk musafir kerdil..beraya kat mana tahun nie?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kalendar

September 2008
I S R K J S A
« Ogo   Okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Blog Stats

  • 835,495 hits

Shoutbox

%d bloggers like this: